Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

Web development 2 (MB)

Nadgradi svoje veščine web developmenta z naprednejšimi koncepti, znanjem pravilnega načrtovanja podatkovnih baz ter JavaScriptom!

Prijavi se na nadaljevalni tečaj Web development 2, kjer boš spoznal/a kako se pravilno načrtuje podatkovne baze ter uporabo jezika SQL za poizvedovanje po podatkovnih bazah. Naučil/a se boš naprednejših konceptov v web developmentu, kot so background tasks, CRON jobs, memcache itd. Za nameček pa boš spoznal/a še JavaScript ter njegovo najbolj priljubljeno knjižnico jQuery, ki sta “must-know” za vsakega spletnega programerja.

course session

Program

Prvi del: Načrtovanje podatkovnih baz

V prvem delu spoznaš relacijske podatkovne baze, kako poizvedovati po njih z SQL stavki ter kako jih pravilno načrtovati. Izrazi, kot so: “one-to-many”, “glavni ključ” in “JOIN” ti bodo po tem delu tečaja mala malica. V tem delu narediš načrte za 10 različnih podatkovnih baz in jih zgradiš z SQL stavki. Na ta način dobro natreniraš pravilno načrtovanje baz, kar je ključno znanje za praktično vsak resen programerski projekt.

Napredni web development koncepti

V Web development 1 smo spoznali osnove HTML, CSS, Pythona ter spletnega razvoja (web development). Na Web development 2 pa bomo spoznali naprednejše tematike v spletnem razvoju:

 • Background tasks
 • CRON jobs
 • Task queues
 • CSRF
 • Memcache
 • Pošiljanje emailov iz spletne aplikacije itd.
 • Cookies
 • NoSQL
 • itd.

Če ti večina zgoraj omenjenih pojmov ni poznanih, brez skrbi. Na tečaju jih bomo dodobra spoznali ter praktično implementirali v projekt, ki se ga bo gradilo tekom tečaja.

Tretji del: JavaScript in jQuery

V zadnjem delu boš spoznal/a JavaScript in jQuery, ki ti pomagata narediti front-end spletne aplikacije bolj interaktiven. Naučili se bomo, na primer, kako preverjati podatke, ki jih v obrazce vpisujejo uporabniki ter kako implementirati koristne jQuery knjižnice.

Po tečaju: SmartMatching

S tem tečajem boš naredil/a velik korak naprej v svojem programerskem razvoju in postal/a primeren/a za marsikatero IT podjetje kot junior developer/ka.

Ker razumemo, kako pomembna je praksa za začetek programerske kariere, bomo po tečaju organizirali dogodek SmartMatching, preko katerega se bodo tečajniki spoznali z delodajalci in dogovorili za prakso oz. za prvo zaposlitev. Na tak način je službo dobilo že lepo število naših WD2 tečajnikov.

group photo

Termini

Tečaj bo potekal dvakrat tedensko in sicer vsak ponedeljek in četrtek med 17:00 in 18:30 uro (skupno 12 srečanj po 2 šolski uri).

Predznanja

Zahtevano je predznanje, ekvivalentno temu, ki ga dobiš na tečaju Web development 1. Če se tega tečaja nisi udeležil, se vseeno lahko udeležiš tečaja Web development 2, v kolikor že znaš naslednje:

 • osnove HTML (HTML struktura in hierarhija)
 • osnove CSS in Bootstrap ogrodja
 • osnove programiranja v katerem koli programskem jeziku (spremenljivke, funkcije, while/for zanke, seznami). Tekom tečaja se bo v glavnem uporabljal jezik Python.
 • osnove objektno-orientiranega programiranja (objekti, classi)
 • osnove spletnega programiranja (POST/GET requesti). Kot gostovanje se tekom tečaja uporablja Google App Engine.

V kolikor ti zgoraj omenjene stvari še niso poznane, se udeleži našega Web development 1 tečaja.

Kaj potrebujem s sabo

Vsak udeleženec potrebuje svoj prenosni računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter polnilec zanj.

course session

Kaj, če kdaj manjkam?

Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam. Na voljo je tudi forum, preko katerega inštruktorji odgovarjajo na vprašanja tečajnikov.

Trenutno ni razpisan noben tovrsten tečaj, lahko pa se prijaviš na čakalno listo :)


Prijavi se na čakalno listo

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!