Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

Web development 2 (online)

Nadgradi svoje veščine web developmenta z naprednejšimi koncepti, znanjem pravilnega načrtovanja podatkovnih baz ter JavaScriptom!

Kjerkoli 23.08.2021 - 11.11.2021

Prijavi se na nadaljevalni tečaj Web development 2, kjer boš spoznal/a kako se pravilno načrtuje podatkovne baze ter uporabo jezika SQL za poizvedovanje po podatkovnih bazah. Naučil/a se boš naprednejših konceptov v web developmentu, kot so background tasks, CRON jobs, memory caching itd. Za nameček pa boš spoznal/a še JavaScript, ki je "must-know" za vsakega spletnega programerja.

Tečaj bo potekal v živo preko interneta oz. bolj natančno preko video konference.

online course

Program

Prvi del: Načrtovanje podatkovnih baz

V prvem delu spoznaš relacijske podatkovne baze, kako poizvedovati po njih z SQL stavki ter kako jih pravilno načrtovati. Izrazi, kot so: “one-to-many”, “glavni ključ” in “JOIN” ti bodo po tem delu tečaja mala malica.

V tem delu narediš načrte za 10 različnih podatkovnih baz in jih zgradiš z SQL stavki. Na ta način dobro natreniraš pravilno načrtovanje baz, kar je ključno znanje za praktično vsak resen programerski projekt.

Drugi del: Napredni web development koncepti

V Web development 1 smo spoznali osnove HTML, CSS, Pythona ter spletnega razvoja (web development). Na Web development 2 pa bomo spoznali naprednejše tematike v spletnem razvoju:

 • Background tasks
 • CRON jobs
 • Task queues
 • CSRF
 • Memcache
 • Pošiljanje emailov iz spletne aplikacije itd.
 • Cookies
 • itd.

Če ti večina zgoraj omenjenih pojmov ni poznanih, brez skrbi. Na tečaju jih bomo dodobra spoznali ter praktično implementirali v projekt, ki se ga bo gradilo tekom tečaja.

Tretji del: JavaScript

V zadnjem delu boš spoznal/a JavaScript, ki ti pomaga narediti front-end spletne aplikacije bolj interaktiven.

Naučili se bomo, na primer, kako preverjati podatke, ki jih v obrazce vpisujejo uporabniki, kako delati asinhrone GET in POST zahteve ter kako implementirati koristne JS knjižnice.

Znanje osnov JavaScripta, ki ga dobiš na tem tečaju, ti lahko služi kot dobra podlaga za uporabo JS frameworkov (kot so npr. React, Vue.js ipd.)

Po tečaju

S tem tečajem boš naredil/a velik korak naprej v svojem programerskem razvoju in postal/a primeren/a za marsikatero IT podjetje kot junior developer/ka. Najboljšim tečajnikom bomo pripravili priporočilno pismo, v kolikor ga bodo potrebovali.

Termini in način izvedbe lekcij

Tečaj poteka dvakrat tedensko, vsak ponedeljek in četrtek, od 17.00 do 18.30 (skupno je 24 e-srečanj po 2 šolski uri).

Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

online course

Predznanja

Zahtevano je predznanje, ekvivalentno temu, ki ga dobiš na tečaju Web development 1. Če se tega tečaja nisi udeležil/a, se vseeno lahko udeležiš tečaja Web development 2, v kolikor že znaš naslednje:

 • osnove HTML (HTML struktura in hierarhija)
 • osnove CSS in Bootstrap ogrodja
 • osnove programiranja v katerem koli programskem jeziku (spremenljivke, funkcije, while/for zanke, seznami). Tekom tečaja se bo v glavnem uporabljal jezik Python.
 • osnove objektno-orientiranega programiranja (objekti, classi)
 • osnove spletnega programiranja (POST/GET requesti). Kot gostovanje se tekom tečaja uporablja Heroku.

V kolikor ti zgoraj omenjene stvari še niso poznane, se udeleži našega Web development 1 tečaja.

Kaj potrebujem pri sebi

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj, če kdaj manjkam?

Vsi tečajniki imajo dostop do naše SmartNinja Student platforme, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam/a.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, ter jih delil z manjkajočimi tečajniki, da si bodo lahko lekcijo kasneje ogledali sami.

Cena

Če se prijaviš dovolj hitro, lahko plačaš znižano EARLY BIRD ceno - to je kar 50% popust! Za prijave tik pred tečajem pa velja polna cena tečaja. Cene lahko vidiš napisane spodaj.

Možnost obročnega odplačevanja

Ponujamo tudi možnost obročnega odplačevanja. Obročno odplačevanje pomeni plačilo kotizacije v dveh obrokih in sicer 50 % kotizacije je potrebno poravnati pred tečajem. Drugo polovico oz. ostalih 50 % kotizacije pa 1 mesec po začetku tečaja. Če se želiš poslužiti obročnega odplačevanja, to napiši v prijavnem obrazcu v polju "Nam želiš še kaj sporočiti".

Število prostih mest je omejeno, zato ne oklevaj - prijavi se čim prej! :)


Kotizacija

Cena tečaja* Opis kotizacije Rok veljavnosti
449,00 EUR Early Bird Cena velja do 29.07.2021
499,00 EUR Late Bird Cena velja do 15.08.2021
899,00 EUR Polna cena Cena velja do 23.08.2021

* Vse cene vključujejo DDV.


Prijava na tečaj

(Tvoj naslov potrebujemo zato, da ti lahko pošljemo SmartNinja darilni paket.) 🎁😉

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!