Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

Web development 2 (online)

Nadgradi svoje veščine web developmenta z naprednejšimi koncepti, znanjem pravilnega načrtovanja podatkovnih baz ter JavaScriptom!

Prijavi se na nadaljevalni tečaj Web development 2, kjer boš spoznal/a kako se pravilno načrtuje podatkovne baze ter uporabo jezika SQL za poizvedovanje po podatkovnih bazah. Naučil/a se boš naprednejših konceptov v web developmentu, kot so background tasks, CRON jobs, memory caching itd. Za nameček pa boš spoznal/a še JavaScript, ki je "must-know" za vsakega spletnega programerja.

Program

Prvi del: Načrtovanje podatkovnih baz

V prvem delu spoznaš relacijske podatkovne baze, kako poizvedovati po njih z SQL stavki ter kako jih pravilno načrtovati. Izrazi, kot so: “one-to-many”, “glavni ključ” in “JOIN” ti bodo po tem delu tečaja mala malica. V tem delu narediš načrte za 10 različnih podatkovnih baz in jih zgradiš z SQL stavki. Na ta način dobro natreniraš pravilno načrtovanje baz, kar je ključno znanje za praktično vsak resen programerski projekt.

Napredni web development koncepti

V Web development 1 smo spoznali osnove HTML, CSS, Pythona ter spletnega razvoja (web development). Na Web development 2 pa bomo spoznali naprednejše tematike v spletnem razvoju:

 • Background tasks
 • CRON jobs
 • Task queues
 • CSRF
 • Memcache/Redis
 • Pošiljanje emailov iz spletne aplikacije itd.
 • Cookies
 • itd.

Če ti večina zgoraj omenjenih pojmov ni poznanih, brez skrbi. Na tečaju jih bomo dodobra spoznali ter praktično implementirali v projekt, ki se ga bo gradilo tekom tečaja.

Tretji del: JavaScript

V zadnjem delu boš spoznal/a JavaScript, ki ti pomaga narediti front-end spletne aplikacije bolj interaktiven. Naučili se bomo, na primer, kako preverjati podatke, ki jih v obrazce vpisujejo uporabniki, kako delati asinhrone GET in POST zahteve ter kako implementirati koristne JS knjižnice. Znanje osnov JavaScripta, ki ga dobiš na tem tečaju, ti lahko služi kot dobra podlaga za uporabo JS frameworkov (kot so npr. React, Vue.js ipd.)

Po tečaju: SmartMatching

S tem tečajem boš naredil/a velik korak naprej v svojem programerskem razvoju in postal/a primeren/a za marsikatero IT podjetje kot junior developer/ka. Najboljšim tečajnikom bomo pripravili priporočilno pismo, v kolikor ga bodo potrebovali.

Termini

Tečaj bo potekal dvakrat tedensko in sicer vsak ponedeljek in četrtek med 17:00 in 18:30 uro (skupno 24 srečanj po 2 šolski uri).

Predznanja

Zahtevano je predznanje, ekvivalentno temu, ki ga dobiš na tečaju Web development 1. Če se tega tečaja nisi udeležil, se vseeno lahko udeležiš tečaja Web development 2, v kolikor že znaš naslednje:

 • osnove HTML (HTML struktura in hierarhija)
 • osnove CSS in Bootstrap ogrodja
 • osnove programiranja v katerem koli programskem jeziku (spremenljivke, funkcije, while/for zanke, seznami). Tekom tečaja se bo v glavnem uporabljal jezik Python.
 • osnove objektno-orientiranega programiranja (objekti, classi)
 • osnove spletnega programiranja (POST/GET requesti).
 • osnove Flaska in Jinje (če ne poznaš, si pred tečajem poglej osnove). Kot gostovanje se tekom tečaja uporablja Heroku.

V kolikor ti zgoraj omenjene stvari še niso poznane, se udeleži našega Web development 1 tečaja.

Kaj potrebujem s sabo

Vsak udeleženec potrebuje svoj prenosni računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter polnilec zanj.

Kaj, če kdaj manjkam?

Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam. Na voljo je tudi forum, preko katerega inštruktorji odgovarjajo na vprašanja tečajnikov.

Trenutno ni razpisan noben tovrsten tečaj, lahko pa se prijaviš na čakalno listo :)


Prijavi se na čakalno listo

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!