Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

SQL in baze podatkov 2 (online)

Razširi svoje znanje osnov SQL z bolj naprednimi koncepti, kot so SQL funkcije, kompleksni SQL stavki, gnezdene poizvedbe, indeksiranje in še več.

Na tem tečaju boš razširil/a svoje znanje osnov SQL z bolj naprednimi koncepti in poizvedbami. Naučil/a se boš uporabljati razne koristne SQL funkcije, kako pisati kompleksne SQL stavke, delati gnezdene poizvedbe (nested queries), SQL indeksiranje in še več.

Poleg tega se boš naučil/a vzpostaviti podatkovno bazo na strežniku in se povezati nanjo s svojega računalnika. Poleg SQLite baze bomo uporabljali tudi enega najbolj uporabljanih sistemov za upravljanje s podatkovnimi bazami, PostgreSQL, ter orodja za delo z bazami kot so Beekeeper Studio in DBeaver.

Opis lekcij:

Tečaj bo potekal dva tedna (ponedeljek, sreda, petek, ponedeljek, sreda).

  • Lekcija 1: Ponovitev SQL osnov, CASE stavek ter HAVING
  • Lekcija 2: Omejitve tujih ključev, napredni pogledi (views) in prožilci (triggers)
  • Lekcija 3: Podpoizvedbe (subqueries), CTE, indeksiranje
  • Lekcija 4: Povezava na bazo na strežniku, uporaba datumov v bazah
  • Lekcija 5: Window/analytic funkcije, string funkcije, printf(), strftime()

Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Zahtevano predznanje

Za udeležbo na tečaju je obvezno predznanje osnov SQL. Če tega znanja še nimaš, obišči naš začetniški tečaj SQL in baze podatkov.

online course

Kaj potrebujem pri sebi

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Cena

Če se prijaviš dovolj hitro, lahko plačaš znižano EARLY BIRD ceno, ki je le 199,00 EUR. Nekaj dni pred tečajem velja Late bird cena, ki je 219,00 EUR. Za prijave tik pred tečajem pa velja polna cena tečaja, 399,00 EUR.

Kaj, če kdaj manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, ter jih delil z manjkajočimi tečajniki, da si bodo lahko lekcijo kasneje ogledali sami.

Po tečaju

Znanje SQL-a ti samo po sebi odpira možnost razvoja v analitika/strokovnjaka za področje podatkovnih zbirk, kar je samostojen strokovni poklic.

Znanje SQL-a kot postransko znanje pa je koristno za:

  • vsakega programerja, saj velika večina programov uporablja podatkovne baze za shranjevanje podatkov. Pa naj si bo to program na računalniku, spletna stran ali pa mobilna aplikacija,
  • splošni vpogled v načrtovalsko naravo IT sveta,
  • globlji uvid v delo s podatki ali delo s preglednicami,
  • razvoj splošnih analitičnih in načrtovalnih veščin, uporabnih tudi izven stroke povezane s SQL podatkovnimi zbirkami.

Trenutno ni razpisan noben tovrsten tečaj, lahko pa se prijaviš na čakalno listo :)


Prijavi se na čakalno listo

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!