Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

Programiranje za začetnike (online)

Nauči se osnov programiranja in postani programer/ka! Na tečaju se uporablja programski jezik Python, ki je eden najbolj priljubljenih programskih jezikov.

Nauči se osnov programiranja in postani programer/ka!

Tečaj bo potekal 4 tedne, s srečanji dvakrat tedensko po uro in pol. Tečaj je primeren za popolne začetnike.

Na tečaju se naučiš osnovnih konceptov programiranja, ki so enaki v vseh programskih jezikih. Zato ti po tečaju ne bo težko preklopiti na nek drug programski jezik, če boš to želel/a.

Tečaj predstavlja odličen uvod v programiranje in ti daje dobro osnovo za nadaljno usmeritev v bodisi spletni razvoj, mobilne aplikacije ali kaj tretjega.

Kaj se naučim?

Tekom tečaja izdelaš kar 10 različnih programerskih projektov (računalniških programov), s katerimi utrjuješ znanje in jih lahko nato tudi vključiš v svoj CV. Ti projekti ti dajo odlično podlago, s katero lahko nato izdeluješ lastne programe in skripte.

Za zaključni projekt tečaja pa se izdela zelo zanimiv Python program, s katerim zlahka iz neke spletne strani pobereš željene podatke prek API vmesnika. To je zelo uporabno za izdelavo programov s področja financ, marketinga oz. kjerkoli, kjer moraš na spletu najti podatke in jih nato obdelati.

Agenda tečaja:

  • 1. lekcija: Uvod v Python in razvojno okolje
  • 2. lekcija: Pogoji in zanke
  • 3. lekcija: Seznami, boolean in še druga For zanka
  • 4. lekcija: Funkcije in testiranje
  • 5. lekcija: Objektno-orientirano programiranje (OOP)
  • 6. lekcija: JSON & API
  • 7. lekcija: Grafični uporabniški vmesnik (GUI)
  • 8. lekcija: Zaključek

online course

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

Termini in način izvedbe lekcij

Tečaj poteka dvakrat tedensko, običajno vsak ponedeljek in četrtek, od 17.30 do 19.00 (skupno 8 srečanj po 2 šolski uri).

Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Kaj potrebujem pri sebi

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj, če kdaj manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, ter jih delil z manjkajočimi tečajniki, da si bodo lahko lekcijo kasneje ogledali sami.

Če bi te zanimal tak e-tečaj, se prijavi na čakalno listo! :)


Prijavi se na čakalno listo

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!