Naši tečaji

Izberi veščino, ki se jo želiš naučiti

Programiranje za začetnike (LJ)

Nauči se osnov programiranja in postani programer/ka! Na tečaju se uporablja programski jezik Python, ki je eden najbolj priljubljenih programskih jezikov.

Nauči se osnov programiranja in postani programer/ka!

Če te zanima online izvedba tega tečaja, klikni sem: Programiranje za začetnike (online).

Tečaj bo potekal 4 tedne, s srečanji dvakrat tedensko po uro in pol. Tečaj je primeren za popolne začetnike.

Na tečaju se naučiš osnovnih konceptov programiranja, ki so enaki v vseh programskih jezikih. Zato ti po tečaju ne bo težko preklopiti na nek drug programski jezik, če boš to želel/a.

Tečaj predstavlja odličen uvod v programiranje in ti daje dobro osnovo za nadaljno usmeritev v bodisi spletni razvoj, mobilne aplikacije ali kaj tretjega.

Course session

Kaj se naučim?

Tekom tečaja izdelaš kar 10 različnih programerskih projektov (računalniških programov), s katerimi utrjuješ znanje in jih lahko nato tudi vključiš v svoj CV. Ti projekti ti dajo odlično podlago, s katero lahko nato izdeluješ lastne programe in skripte.

Za zaključni projekt tečaja pa se izdela zelo zanimiv Python program, s katerim zlahka iz neke spletne strani pobereš željene podatke prek API vmesnika. To je zelo uporabno za izdelavo programov s področja financ, marketinga oz. kjerkoli, kjer moraš na spletu najti podatke in jih nato obdelati.

Agenda tečaja:

  • 1. lekcija: Uvod v Python in razvojno okolje
  • 2. lekcija: Pogoji in zanke
  • 3. lekcija: Seznami, boolean in še druga For zanka
  • 4. lekcija: Funkcije in testiranje
  • 5. lekcija: Objektno-orientirano programiranje (OOP)
  • 6. lekcija: JSON & API
  • 7. lekcija: Grafični uporabniški vmesnik (GUI)
  • 8. lekcija: Zaključek
group photo

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

Lokacija in termini

Tečaj bo potekal dvakrat tedensko, običajno vsak ponedeljek in četrtek, od 17.30 do 19.00 v Ljubljani (skupno 8 srečanj po 2 šolski uri).

Kaj potrebujem s sabo

Vsak udeleženec potrebuje svoj prenosni računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter polnilec zanj.

Kaj, če kdaj manjkam?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam. Na voljo je tudi forum, preko katerega inštruktorji odgovarjajo na vprašanja tečajnikov.

Trenutno ni razpisan noben tovrsten tečaj, lahko pa se prijaviš na čakalno listo :)


Prijavi se na čakalno listo

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!