Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Zakaj bi se želel odločiti ravno za SmartNinjo?

Pred kratkim sem dobil email sporočilo, kjer mi je potencialni tečajnik postavil nekaj vprašanj glede SmartNinje, med drugim tudi to, zakaj bi se želel odločiti ravno za SmartNinja tečaje.

Iskreno sem mu odgovoril, da naš način poučevanja morda ne bo primeren zanj.

Zakaj?

Ljudje smo si različni. Nekateri se lažje učijo iz knjig, drugi iz spletnih vodičev in videov, spet tretjim pa bolj odgovarja poučevanje v živo.

SmartNinja tečaji potekajo v živo in so predvsem primerni za ljudi, ki jim ustrezajo naslednje 3 stvari:

1) Tečaj v domačem jeziku

Velika večina spletnih vodičev, videov, pa tudi knjig je napisana v angleščini. Seveda mora vsak/a programer/ka znati vsaj osnove angleščine, vendar pa je včasih lažje razumeti razlago v domačem jeziku.

SmartNinja tečaji v vsaki državi, kjer imamo svoje enote, potekajo v domačem jeziku.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_1 yzobvgqvxfc jljfvuuctw 1548148277

2) Učenje v skupini

V kolikor se učenja lotevaš sam/a doma, je mnogokrat problem v motivaciji. Kako se motivirati, da se vsedeš za knjigo ali ekran, ter se pričneš učiti.

SmartNinja tečaji potekajo v manjših skupinah (10-12 udeležencev), kjer se ljudje med seboj spoznajo ter skupaj obiskujejo lekcije tečaja. Ta socialna interakcija povzroči to, da se podzavestno čutiš odgovornega do skupine, da tečaj obiskuješ in se skupaj z ostalimi učiš. Ljudje (nezavedno) tako delujemo.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_course participants 1549488935

Poleg tega pa na tečaju dobiš nova poznanstva, ki ti lahko koristijo kasneje v življenju, kar je še ena prednost (poleg motivacije) skupinskega učenja.

3) Pomoč inštruktorja v živo

Pomoč nekoga izkušenega je ključna pri kakršnem koli učenju. V kolikor se učiš iz knjige, ali pa iz spletnih tečajev ter videov, te pomoči ponavadi nimaš. Mnogokrat niti ne veš, kje bi začel/a. Nekateri spletni tečaji sicer omogočajo inštruktorje, vendar ti delujejo na daljavo, preko spleta.

Najboljši način pomoči pa je, ko ti lahko mentor v živo pokaže kaj in kako. Torej, v živo ti pokaže nek primer, ali pa napako, ki jo imaš v kodi. Ter te usmerja na poti od začetka do konkretnega znanja.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_dk smartninjapromo 14128 1515934052

Kot sem zapisal že na začetku, nekaterim bolj odgovarja en način učenja, spet drugim pa drugačen. Ob tem, da se ti različni načini učenja tudi medsebojno ne izključujejo. Ni toliko pomembno, katero pot boš izbral/a – važno je, da narediš prvi korak.

Srečno! 🙂

Nadaljuj z branjem