Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

SmartNinja partner se predstavi: 3FS

Naziv podjetja

3FS računalniški studio d.o.o.

Kratek opis dejavnosti podjetja

3FS je nišno svetovalno podjetje, katerega glavna dejavnost je tehnično svetovanje podjetjem na najvišji ravni, na primer preveritev obstoječih tehničnih in poslovno-tehničnih rešitev ter njihova izvedba. Sodelujemo predvsem z mednarodnimi korporacijami, med katerimi je največja skupina Ericsson, ter podobna mednarodna podjetja.

Število zaposlenih

70

Kdaj se običajno začne delovni dan v vašem podjetju?

Zaposleni prihajajo od 8. do 9. ure. Zaposlenemu ni točno določeno, kdaj mora priti na delovno mesto. Pogoj pa je, da se ekipe z prisotnostjo nekako prekrivajo 5-6 ur.

Kako izgleda običajen delovni dan?

Zjutraj je seveda najprej kava s kratkimi pogovori, nato pa sledijo ekipni sestanki, delitev nalog in delo. Od 12. do 13. ure potekajo kosila, po kosilih se nadaljujejo dela in zadolžitve. Večino zaposlenih zaključuje z delom med 15. in 17. uro.

Kakšno vzdušje je v vaši ekipi?

Vedno se trudimo in tudi zahtevamo, da je delovno okolje kar se da prijazno in sproščujoče. Že pri zaposlovanju ljudi in razgovorih upoštevamo človekovo osebnost. Zavedamo se, da so zaposleni in odnosi med njimi ključni del uspeha podjetja, zato je to pri zaposlovanju prvotnega pomena. Ustanovljen imamo tudi poseben oddelek, ki skrbi za zadovoljstvo zaposlenih. Tako imenovan office manager pri nas pomeni dobesedno to – človek, ki se ukvarja s pisarnami in delovnim okoljem na način, da imajo zaposleni občutek, da se stvari kar čudežno “zgodijo”.
S skupnim prostorom poskrbimo za medsebojno interakcijo vseh zaposlenih, tako pa “razbijemo” monotonost dela. Na voljo je tudi zen soba, ki pa omogoči tudi posameznikov začasni umik od vsega dogajanja.
Poskrbimo tudi za promocijo zdravja na delovnem mestu. Težimo k zdravemu načinu življenja z nudenjem savne, športnih aktivnosti, sadja in oreščkov ter drugimi aktivnostmi.
Z uporabo naravnih materialov (les, prijazne barve in steklo), pisarne opremimo z pridihom narave in topline.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_3fs 1843 700x467 1528187913

Kam hodite na kosilo? Kolikokrat greste po službi na pivo?

V prostorih 3FS sta na voljo 2 polno opremljeni kuhinji, kjer si lahko pripravimo ali pogrejemo jedi. Čez cesto se nahaja tudi menza, kjer nudijo kosila in prigrizke, ter kavarna. Veliko jih tudi naroča hrano, večina pa se vseeno poslužuje bližnjih restavracij po Kranju in okolici. Večkrat mesečno organiziramo skupna kosila, zajtrke, piva, praznovanja itd. Vsak teden spečemo rogljičke in podobne dobrote, tako da hrane nikoli ne zmanjka.

Greste kdaj z ekipo na izlet? Organizirate teambuildinge?

Seveda. Letno imamo dva velika dogodka za vse zaposlene in njihove družine.
Team buildinge pa organiziramo po ekipah, ko so ti potrebni ali ko zaključimo kakšen projekt, večinoma vsaj dvakrat letno. Preizkusili smo že marsikaj – od labirintov, escape roomov, trampolinov, motornih sani, iglujev, kulinaričnih delavnic, tečaja varne vožnje, izletov z električnimi kolesi po Krasu, jadranja, pohodništva itd.

Kako rešujete konflikte v ekipi?

V ekipah je zelo redko zaznati kakšne konflikte. Če pa že pride do konflikta, ga rešimo z resnimi pogovori, pri katerih so udeleženi vsi vpleteni, vodja in direktor. Bistvo reševanja konfliktov je seveda najti ustrezen kompromis in se naučiti kaj za v prihodnje.

Je med člani ekipe tudi kakšen pes?

V podjetju smo pet friendly, občasno zaposleni pripeljejo kakšnega hišnega ljubljenčka. Smo tudi prijazni do otrok, ki so pogosti obiskovalci naših pisarn, tako da imamo v ta namen tudi otroški kotiček. 🙂

Kakšna je kava v pisarni?

Ni v pisarni, je pa v kuhinji 🙂 Imamo kvalitetno kavo vseh vrst, tudi brez kofeinsko. Pripravlja pa se jo na več načinov (French Press, Kafetiera, turška). Smo tudi ljubitelji dobrih čajev, katerih se v kuhinji najde veliko različnih vrst.

So trenutno odprta kakšna delovna mesta? Če ja, katera in kje se kandidat lahko prijavi?

Vedno iščemo kvaliteten kader. Prosta delovna mesta sproti objavljamo na slo-tech in na socialnih omrežjih.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_3fs 2057 700x467 1528187932

Nadaljuj z branjem