Blog

Novice, inspiracija in namigi

Se še spomnite skakalca Žaka? Preberite si, kako je še pred zaključkom tečaja dobil službo.

Se še spomnite skakalca Žaka? Preberite si, kako je še pred zaključkom tečaja dobil službo.

03.05.2018 Urška Dobnikar Petrič

Verjetno se spomnite našega intervjuja s skakalcem Žakom Šilihom? V kolikor si želite osvežiti spomin ali če niste prebrali prvega dela si ga preberite tukaj.

Žak je bil udeleženec našega Web Development 1 tečaja, sedaj pa je zaposlen kot QA tester v podjetju Umwerk. V drugem delu se z Žakom pogovarjamo o tem, kako usklajuje treninge, učenje in novo službo, kako mu je tečaj pomagal pri iskanju dela in tudi o tem, kakšne ima načrte za naprej.

Zaposlitev si dobil že pred iztekom tečaja WD1, kako je pišlo do tega?

Preprosto nisem imel druge izbire, kot pa da si poiščem neko delo, vsak evro mi pride še kako prav, poleg tega pa na ta način pridobivam dragocene izkušnje, ki so lahko samo plus za v bodoče.

V katerem podjetju delaš?

Delam v nemškem podjetju Umwerk, ki ima pisarno tudi v Ljubljani.

Kako kombiniraš smučanje, študij in novo službo?

Težko. Pravzaprav se, odkrito povedano ne da. Sezona se je končala pred enim mesecem in že v zimskem obdobju, ko sem bil zaposlen ''samo'' s študijem, športom in tečajem Web Development 1 sem imel težave. Zdaj je še toliko težje in moral bom še razmisliti kako in kaj naprej.

Kaj delaš kot QA inženir? Na kratko opiši kako poteka delo v ekipi.

V aprilu smo delali na dveh različnih projektih, šlo je za testiranje dveh spletnih strani oz. spletnih aplikacij tujih naročnikov. Konkretno za kaj gre pa žal ne smem izdati. Pri svojem delu uporabljamo orodje Jira, v glavnem gre za iskanje bugov in kreiranje ticketov.

V ekipi nas je sicer šest, načeloma pa nismo nikoli vsi istočasno v službi, ampak delata vsak dan dva, včasih trije, zelo odvisno od tega kaj in koliko stvari je potrebno stestirati.

Ali se v prihodnosti vidiš v tehnološkem svetu?

Definitivno. Trenutno se ne vidim kje drugje.

Še vedno stremiš k programiranju, ali boš nekaj časa opravljal delo kot QA inženir?

Delo QA inženirja je samo začasno. Nekje je potrebno začeti nabirati izkušnje, tako, da sem se samo iz tega razloga odločil, da se preizkusim kot QA inženir. Vsekakor še vedno stremim programiranju, predvsem me zanima razvoj iger za različne platforme.

Meniš, da ti je SmartNinja tečaj dal dobro podlago za trenutno zaposlitev?

Po mojem mnenju je vsako znanje pridobljeno na bodisi formalen bodisi neformalen način dobrodošlo tudi v življenjepisu in nekaj pove o tem koliko je posameznik motiviran, koliko je pripravljen vložiti v dodatno izobraževanje itd., menim pa, da mi znanje iz tečaja Web Development 1 pri trenutni zaposlitvi ni dosti pomagalo, saj delo QA inženirja praktično ni povezano z razvojem spletnih strani, mogoče edino to, da, ko testiram prej opazim določene nepravilnosti.

Bi priporočal tečaj tistim, ki se po tečaju želijo zaposliti? Bi jim podal še kakšen drug nasvet?

Tečaj bi predvsem priporočil tistim, ki jih zanima Web Development, jasno tudi tistim, ki se želijo zaposliti. Po mojem mnenju je tečaj odlična osnova, je pa vsak, ki misli, da bo dobil zaposlitev če se bo 2x na teden samo pojavil na tečaju zelo naiven.

Poglej si naše tečaje

Web development 1 (online)

Web development 1 (online)

Kjerkoli 17.08.2020

Nauči se izdelovanja spletnih strani in spletnih aplikacij. Na 12-tedenskem tečaju boš spoznal/a tako front-end (HTML, CSS) kot back-end (Python) programiranje!

od 449,00 EUR

Prijavi se na tečaj
SQL in baze podatkov (online)

SQL in baze podatkov (online)

Kjerkoli 24.08.2020

Znanje načrtovanja podatkovnih baz je ena najpomembnejših veščin pri razvoju IT produktov. Prijavi se in se ga nauči!

od 199,00 EUR

Prijavi se na tečaj

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!