Blog

Novice, inspiracija in namigi

Praktični nasveti za programerje

Praktični nasveti za programerje

16.10.2018 Tjasa Kristan Petrič

Biti spletni razvijalec je odlična karierna izbira. Priložnosti za delo je veliko, delaš lahko kjerkoli po svetu, poleg tega pa zna biti reševanje problemov prav zabavno.

Kljub temu pa je težko ostati na tekočem z nenehno razvijajočo se industrijo. Seveda želiš biti vrhunski programer, vendar je tvoj čas za iskanje informacij med stotinami člankov in videov omejen.

Ampak brez skrbi - pomagamo ti lahko mi! Objavili smo seznam izbranih člankov, video posnetkov in podcastov, ki ti bodo pomagali slediti novostim v industriji in nadgrajevati svoje znanje.

Pa začnimo!

1. HTTPS in Google

Google chrome ni več prijazen, če ne uporabiš HTTPS na svojih spletnih straneh. To je dober razlog, da se naučiš kaj HTTPS je in ga začneš uporabljati s pomočjo nečesa, kot je recimo Let’s Encrypt.

2. Programerska specializacija

Možnosti za specializacijo v programiranju je vedno več. Tukaj je nekaj dobrih primerov, ki ti pokažejo, kaj se moraš naučiti za specifično kariero v letu 2018:

3. ES2018 vs. ES2019

Če si že nisi ogledal/a, ti priporočamo ogled novosti, ki jih prinaša ES2018 ter novosti, ki bodo morda na voljo v ES2019. Dr. Axel Rauschmayer jih tu dobro opiše.

4. Moderna spletna arhitektura

Eden izmed boljših člankov na temo, kako organizirati spletno arhitekturo za svojo storitev.

5. NPM Varnostna težava

  1. julija 2018 je imel priljubljen paketni upravitelj NPM nekaj težav z varnostjo...

Tu je eden od načinov, kako to rešujejo.

6. jQuery in Github

Github ne uporablja več jQuery-ja za njihov front-end. Zakaj? Ker lahko stran deluje tudi z navadnim JavaScriptom, brez kakršnega koli ogrodja.


Avtor: Andrei Neagoie

Pripravili in prevedli: Tjaša Kristan Petrič in Irena Žagar

Poglej si naše tečaje

Poletni teden programiranja (online)

Poletni teden programiranja (online)

Kjerkoli 13.07.2020

Prijavi se na 4-dnevni tečaj programiranja in naučil/a se boš osnov spleta s HTML in CSS. Primerno za popolne začetnike.

od 79,00 EUR

Prijavi se na čakalno listo
Web development 1 (online)

Web development 1 (online)

Kjerkoli 17.08.2020

Nauči se izdelovanja spletnih strani in spletnih aplikacij. Na 12-tedenskem tečaju boš spoznal/a tako front-end (HTML, CSS) kot back-end (Python) programiranje!

od 449,00 EUR

Prijavi se na tečaj

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!