Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Eva Ana Kazič: V znanju je moč!

Kot podjetnica in uspešna poslovna ženska, je naša tečajnica Eva Ana Kazič, bolj poznana kot ena izmed najbolj modnih Slovenk, dokazala to kar pri SmartNinji zavzeto zagovarjamo – naši začetni tečaji so namenjeni ljudem na raznolikih področjih dela in veljajo kot nadgradnja splošnemu znanju, kjer cilj ni le postati programer temveč pridobljeno znanje znati uporabiti na vsakem področju. Dodaja tudi, da je na tečaju Web development 1 pridobila vpogled v tehnični del svojega dela ter načrtuje znanje kmalu izkoristiti z izdelavo svoje prve spletne strani.

Kdo si in kaj počneš v življenju?

Živijo, sem Eva Ana Kazič in sem svetovalka za retail in tehnologijo. Ukvarjam se tudi s startupi in prav zato sem se udeležila tečaja – da poznam prav vsako plat dela s katerim se srečujem. V znanju je moč.

Kako poteka tvoj običajen dan?

Kolebam nekje med priklopom na ekran ali dva in sestankovanjem. Moj običajen dan pa se začne z obiskom kopalnice in jogo. Potem pa veselo na delo. V mojem primeru je prav zares veselo.

Kaj si si kot otrok vedno želel postati?

Po nekaj manjših odklonih v željah, je vedno prevladala ideja poslovne ženske, ki se ukvarja z znamkami, razvojem… Nikoli pa nisem bila točno prepričana kako to opredeliti. V osnovni šoli nam služb, ki jih imamo danes niso imeli možnosti predstaviti, saj vsaj na naših tleh niso obstajale.

Na kateri dosežek si v življenju najbolj ponosen?

Zaenkrat še na nobenega. Kar ne pomeni, da nisem zadovoljna 🙂

Katera so tvoja življenjska načela?

Je lahko quote, da bom klišejska na to lepo sončno popoldne?

“Do not try to fix whatever comes in your life. Fix yourself in such a way that whatever comes, you will be fine.” -Sadhguru

Tvoja največja razvada je?

Razvade vidim kot običajne stvari, ki nas držijo nazaj pri tem, da bi živeli svoje življenje polno. In če me med s cimetom ne drži nazaj, to ni razvada.

Udeležila si se SmartNinja tečaja. Lahko na kratko opišeš svojo izkušnjo?

Krasna izkušnja! Inštruktor Filip je »znanstveno fantastiko« podal v formi preprostih idej. Dal nam je samozavest, da se stvari, ki nam niso popolnoma vsakodnevne, naučimo in nadgradimo, medtem, ko je znanje podajal strukturirano in z zelo prijetno energijo.

Kaj trenutno počneš in kako ti pri tem pomaga znanje, ki si ga pridobila na SmartNinja tečaju?

Počnem to, kar sem opisala zgoraj. Sedaj imam vpogled v tehnični del mojega dela in se počutim sigurno v debatah, prav tako pa imam neznansko veselje, da svoje znanje sama obnovim in nadgradim. V planu pa imam prejeto znanje izkoristiti. Prva točka – spletna stran!

Lahko rečeš, da ti je tečaj dal dovolj znanja za začetek programerske kariere?

Da.

Si se naučila kak nov programski jezik? Bi rekla, da je znanje iz tečaja dobro orodje za učenje novih jezikov?

Zame je bilo novo vse. Filip je odličen. Če bi ga lahko še posneli in si ga predvajali doma na videu – to bi pa bila neprekosljiva ideja.

Kakšni so tvoji nadaljnji karierni cilji?

Razvijam se v svojem delu in širim svoje lovke na tehnična področja.

Imaš kakšen nasvet za tiste, ki se odločajo za programersko pot?

Zakaj bi izumila toplo vodo, če je topla voda že tu? Just do it.

Nadaljuj z branjem