Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Aprilski SmartNinja izziv – kdo je zmagal?

Aprila smo pri SmartNinji za naše tečajnike pripravili programerski izziv, pri katerem so morali implementirati grafično podobo spletne strani (slika spodaj) v dejansko HTML in CSS kodo:

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_paris theme 1589295241

Pri izzivu ni bilo nujno potrebno, da se 100% sledi grafični podobi, ampak se je lahko uporabilo drugačne slike in ikone. Vendar pa je v splošnem bilo potrebno implementirati zgornji design.

Za pripravo svojih rešitev so tečajniki imeli približno 3 tedne časa, do 10. maja 2020. Nagrada za zmagovalca je bila SmartNinja čajna skodelica. ☕

Zmagovalec/zmagovalka?

Zmagovalni rešitvi sta bili dve, tako da imamo zmagovalca in zmagovalko! Pa si poglejmo, kaj sta ustvarila.

Zmagovalka Anja Lavrenčič

Anja trenutno obiskuje tečaj spletnega programiranja Web development 1. Kodo njene rešitve si lahko ogledate na njeni GitHub strani: https://github.com/chamomile-tea/sn-challenge-ParisStudios.

Delni screenshot rešitve pa je viden na spodnji sliki:

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_anja lavrencic resitev izziva screenshot 1589296091

Zmagovalec Jaka Fefer

Tečaj Web development 1 obiskuje tudi Jaka (celo isto skupino tečaja, kot Anja). Koda njegove rešitve je prav tako dostopna preko GitHuba: https://github.com/jaxtothemax/FirstChallenge-Paris.

Prav tako pa je Jaka omogočil ogled same spletne strani preko GitHub Pages: https://jaxtothemax.github.io/FirstChallenge-Paris/.

Delni screenshot Jakove rešitve:

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_jaka fefer smartninja izziv paris april 2020 1589297082

Iskrene čestitke obema zmagovalcema!

Pohvale pa tudi ostalim sodelujočim, ki so se potrudili in pripravili svoje rešitve. V maju prihaja novi izziv, in s tem nova priložnost za zmago ter praktično nagrado!

Nadaljuj z branjem