Blog

Novice, inspiracija in namigi

Aprilski SmartNinja izziv - kdo je zmagal?

Aprilski SmartNinja izziv - kdo je zmagal?

12.05.2020 Matej Ramuta

Aprila smo pri SmartNinji za naše tečajnike pripravili programerski izziv, pri katerem so morali implementirati grafično podobo spletne strani (slika spodaj) v dejansko HTML in CSS kodo:

Pri izzivu ni bilo nujno potrebno, da se 100% sledi grafični podobi, ampak se je lahko uporabilo drugačne slike in ikone. Vendar pa je v splošnem bilo potrebno implementirati zgornji design.

Za pripravo svojih rešitev so tečajniki imeli približno 3 tedne časa, do 10. maja 2020. Nagrada za zmagovalca je bila SmartNinja čajna skodelica. ☕

Zmagovalec/zmagovalka?

Zmagovalni rešitvi sta bili dve, tako da imamo zmagovalca in zmagovalko! Pa si poglejmo, kaj sta ustvarila.

Zmagovalka Anja Lavrenčič 👩‍💻

Anja trenutno obiskuje tečaj spletnega programiranja Web development 1. Kodo njene rešitve si lahko ogledate na njeni GitHub strani: https://github.com/chamomile-tea/sn-challenge-ParisStudios.

Delni screenshot rešitve pa je viden na spodnji sliki:

Zmagovalec Jaka Fefer 👨‍💻

Tečaj Web development 1 obiskuje tudi Jaka (celo isto skupino tečaja, kot Anja). Koda njegove rešitve je prav tako dostopna preko GitHuba: https://github.com/jaxtothemax/FirstChallenge-Paris.

Prav tako pa je Jaka omogočil ogled same spletne strani preko GitHub Pages: https://jaxtothemax.github.io/FirstChallenge-Paris/.

Delni screenshot Jakove rešitve:

Iskrene čestitke obema zmagovalcema! 🏆

Pohvale pa tudi ostalim sodelujočim, ki so se potrudili in pripravili svoje rešitve. 👏 V maju prihaja novi izziv, in s tem nova priložnost za zmago ter praktično nagrado! 🤓 💻

smartninja izziv april 2020

Poglej si naše tečaje

Web development 1 (online)

Web development 1 (online)

Kjerkoli 22.06.2021

Nauči se izdelovanja spletnih strani in spletnih aplikacij. Na 12-tedenskem tečaju boš spoznal/a tako front-end (HTML, CSS) kot back-end (Python) programiranje!

od 449,00 EUR

Prijavi se na tečaj
Poletni teden programiranja (online)

Poletni teden programiranja (online)

Kjerkoli 12.07.2021

Štiri dnevni tečaj spletnega programiranja. Prijavi se in naučil/a se boš osnov spleta s HTML in CSS. Primerno za popolne začetnike.

od 99,00 EUR

Prijavi se na tečaj

Prijavi se na sveže SmartNinja e-novice!